Klær som du aldri trenger å vaske – er det mulig?

Klær som du aldri trenger å vaske kan høres ut som science fiction, men det finnes faktisk noen klesplagg på markedet som trenger å vaskes svært sjeldent. Å aldri vaske klær er likevel en svært fjern drøm, så hvis du trenger vaskemaskin og tørketrommel – finn mer informasjon og velg en god maskin som kan hjelpe deg med klesvasken i mange år fremover.

Klesvask som et kulturelt fenomen

Det er lett å glemme at enkel tilgang til automatisert klesvask er noe som bare har eksistert i noen tiår. Når det var nødvendig å koke vann og vaske klærne for hånd, var terskelen for å vaske et klesplagg mye høyere. I dag er det mange som legger plagg til vask etter en dags bruk, uansett om de er møkkete eller ikke.

Det er selvfølgelig ikke slik at alt var bedre før, og god hygiene og rene klær har mye å si for både velvære og helse. Samtidig er det uten tvil en utfordring å overbevise forbrukere om at det er greit å vaske et plagg mye mer sjeldent enn vanlig.

Det er kanskje naturen som har den beste løsningen

Det finnes enkelte kjemiske løsninger som skal gjøre klær mer motstandsdyktige mot for eksempel svettelukt, eller begrense bakterievekst. Likevel er det sannsynligvis naturen som fortsatt har en av de beste løsningene.

Flere oppstartselskaper har i nyere tid lansert klær som trenger å vaskes svært sjeldent. Det mange av disse plaggene har til felles er at de helt enkelt er basert på ull, eventuelt også kombinert med andre fibrer. Ull ha helt unike selvrensende egenskaper, det er ofte nok å la plagget tørke etter bruk. Noen få ganger kan det være greit å vaske et ullplagg, for å fjerne alt av salter fra svette og lignende, men det kan fint gå lang tid mellom hver vask.