Babyvekt – velg et smart alternativ med fleksible bruksområder

Denne artikkelen er en betalt annonse.

I Norge har alle barnefamilier tilgang til gratis veiing ved helsestasjonen, noe som også gjør det enkelt å få råd og tips om hva barnets vektutvikling egentlig betyr. Samtidig er det også noen foreldre som ønsker å komplettere disse besøkene med en babyvekt, slik at det er mulig å følge med litt tetter på vektutviklingen. Hvis du velger riktig babyvekt, får du dessuten en vekt som du kan bruke til andre ting senere.

En bordstående vekt med noen ekstrafunksjoner

En moderne babyvekt er helt enkelt en bordstående vekt med en egen vugge for babyen. Vekten er altså av samme type som de du ser hos for eksempel helsestasjonen. Barnet plasseres i vuggen, og du kan enkelt lese av hvor mye barnet veier. Det er selvfølgelig helt avgjørende å passe på at barnet ligger trygt i vuggen, på samme måte som på for eksempel stellebordet.

En vanlig babyvekt har kapasitet på for eksempel 15 kg, 20 kg eller 25 kg. Det bør være mer enn nok for de aller fleste foreldres behov. Samtidig er presisjonen på et sted mellom 2 g og 10 g, igjen mer enn tilstrekkelig for å følge med på vekten til barnet.

Velg en modell der vuggen kan fjernes

En babyvekt har per definisjon et relativt snevert bruksområde, også når det gjelder hvor lang tid det er relevant å bruke vekten. Derfor kan det uten tvil lønne seg å se på en babyvekt som også kan brukes til andre ting. Det kunne selvfølgelig være mulig å veie helt andre ting i den samme vuggen, men det er enda mer praktisk å velge en babyvekt der vuggen kan fjernes helt.

Ved å gå for en slik vekt får du i både pose og sekk. Du kan bruke den som en helt vanlig babyvekt så lenge som du vil følge med på barnets utvikling, etter det bruker du den som pakkevekt.