Derfor er det smart å bruke profesjonelle til anleggsjobben

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Mange nordmenn har et ønske om å gjøre mest mulig på egen hånd når det gjelder egen bolig, uansett om det handler om innvendig oppussing eller arbeid i hagen. I mange situasjoner er det helt greit, så lenge som du føler at tiden og energien strekker til. På noen områder er det likevel fornuftig å la profesjonelle ta seg av jobben, ikke minst når det gjelder større anleggsjobber. Du kommer ikke langt med en spade sammenlignet med anleggsgartneren som bruker gravemaskin med Arrowhead-hammer…

Jobbene du helt enkelt ikke kan gjøre selv

Noen jobber er praktisk tal umulige å gjennomføre på egen hånd, fordi det er nødvendig med spesialisert utstyr. Å fjerne store steinpartier eller eksisterende betongkonstruksjoner er et eksempel. Profesjonelle vil bruke en gravemaskin med pigghammer, for eksempel en såkalt Arrowhead-hammer (etter produsenten med samme navn), som raskt og effektivt vil knuse selv de mest gjenstridige materialer.

Det er neppe lurt å prøve seg på slike jobber på egen hånd, selv om du får tak i for eksempel en liten manuell pigghammer. En profesjonell aktør vil ha nødvendige sikkerhetstiltak på plass, samtidig som de også er kjent med lover og regler som regulerer denne typen endringer på tomten.

Husk på at tid er penger

Hvis du skal flytte store mengder masser på tomten, er det helt åpenbart mulig å gjøre det selv med spade og trillebår. Spørsmålet er bare hvor langt tid det vil ta deg, og hva den tiden er verdt for deg? Det kan høres ut som et hypotetisk spørsmål, men det er viktig å ha det i bakhodet når du vurderer pristilbud fra entreprenører.

Enkelt forklart er tusen kroner per time kanskje ikke så dyrt hvis du ville ha brukt tjue timer på den samme jobben? For de aller fleste vil 50 kr være en relativt trist timelønn, og det lønner seg helt enkelt å bruke profesjonell hjelp.