Få en lett og vårlig stil på badet med nye baderomsmøbler

Våren er en tid for fornyelse, uansett om det gjelder å rydde bort vinterklær, fjerne den siste grusen fra oppkjørselen eller kanskje til og med kjøre bort det brune juletreet. Våren kan også være et glimrende tidspunkt for en liten oppfriskning av badet – med nye bademøbler.

Det er ofte mulig å skifte baderomsmøbler med enkle grep

En full rehabilitering eller oppussing av badet vil også medføre en oppgradering av alt interiør, men husk på at det også er mulig å oppgradere baderomsmøbler uten å røre de underliggende konstruksjonene, som selve røranlegget eller membran. Det kan selvfølgelig være at du må få hjelp av en rørlegger med tilkobling av servant, og elektriker når det gjelder belysning, men likevel handler det om begrensede arbeider.

Ta gjerne en titt på hvordan baderomsmøblene dine er festet til veggen i dag. I mange tilfeller er det festet spikerslag utenpå den flislagte veggen og tilhørende membran, noe som gjør at det kan være mulig å demontere og montere nytt interiør uten å i det hele tatt gjøre endringer i konstruksjonen. Forhør deg selvfølgelig med fagfolk før du gjør endringer.

Håndklær, belysning og løse møbler kan forandre et helt rom

Det er selvfølgelig også mulig å gjøre store endringer på badet uten å skifte ut baderomsmøblene. Nye håndklær og et pent teppe kan gjøre mye med helhetsinntrykket. Dessuten er det mange bad som fortsatt skjemmes av tradisjonelle lysstoffrør, en oppgradering til LED kan ha mye å si.

Det er dessuten også mulig å komplettere de eksisterende baderomsmøblene med for eksempel frittstående hyller, skap eller stumtjener. Pass likevel på å ikke fylle badet med alt for mange møbler, i mange tilfeller gjelder «less is more».

Avslutningsvis vil grønne planter være et oppfriskende og vårlig innslag på badet, bare pass på at du velger en plante som trives i et område med begrenset tilgang til naturlig sollys.