Innovative gulvløsninger – smarte løsninger for mange ulike behov

Det finnes mange ulike gulvmaterialer å velge mellom,  likevel er det uten tvil klassisk parkett eller laminat som dominerer i norske hjem. Det er selvfølgelig helt fint i mange situasjoner, det er ikke spesielt mange som ønsker seg vegg til vegg-tepper i 2023, men det kan likevel være lurt å se nærmere på litt mer innovative gulvløsninger til spesifikke behov. Gummifliser er et godt eksempel på hvordan et litt annerledes gulvmateriale kan være skikkelig smart.

Gulvfliser av gummi

Gulvfliser av gummi er helt enkelt en type myke gulvfliser som enkelt legges ut og klikkes sammen. De kan også tilpasses ved å skjære til kantflisene med en hobbykniv, enkelt og greit. Med denne typen gummifliser kan du også ha god samvittighet når det gjelder miljøet, da de i all hovedsak er laget av gjenbrukte bildekk.

Etter at bildekkene er revet opp til et ensartet granulat blir de farget, slik at du kan velge gulvfliser i for eksempel rød, grønn, grå eller svart. Det enkle klikksystemet gjør det mulig å skape sine helt egne mønstre og kombinasjoner – eller velge et helt ensfarget og nøytralt gulv.

Flere ulike bruksområder

Gummifliser brukes ofte til for eksempel lekeplasser eller andre områder der det kan være risiko for at noen vil falle. Flisene er sklisikre, noe som reduserer risikoen for fall, men er i tillegg myke. Denne tryggheten kan også være velegnet ved for eksempel institusjoner, ved et svømmebasseng eller andre steder der et vanlig hardt gulv kan være risikofylt.

Dessuten kan gulvfliser i gummi være et skånsomt underlag på både kontor, verksted eller midlertidige arbeidsplasser – som messer eller utstillinger. Gummiflisene er myke og gir godt feste, noe som kan bidra til at du blir mindre sliten i både føtter og rygg. I og med at gulvfliser i gummi enkelt legges som et puslespill oppå eksisterende gulv, er det dessuten ekstremt enkelt å legge et midlertidig mykt gulv.