Legg til rette for vintertrening hjemme – med enkelt utstyr

Når dagene begynner å bli kortere, isen legger seg på fortauet og treningssenteret kanskje også føles ut som en fjern drøm – da er det på tide med innendørs vintertrening hjemme. Et godt tips er å stå over store og kompliserte treningsmaskiner. Velg heller grunnleggende enkelt utstyr fra for eksempel https://billigfitness.no/, det er både enklere, rimeligere og mer effektivt.

Det du må ha – treningsmatter, noen manualer og en foam roller

All trening er individuell, og det finnes selvfølgelig ikke noe fasitsvar når det gjelder eksakt hva du bør ha i ditt eget hjemme-treningssenter. Likevel er det mange som begynner med en god treningsmatte eller yogamatte. Uansett hvordan du skal trene er det fornuftig med et godt underlag, som beskytter både deg og parketten.

Manualer er blant de aller mest fleksible treningsverktøyene som finnes, i og med at du kan velge helt fritt hvordan du skal bruke dem. Dessuten er det mange som hevde at frie vekter er bedre enn treningsmaskiner. Manualene gir en naturlig belastning, der flere muskler må jobbe sammen for å løfte vekten.

En foam roller kan brukes til både oppvarming og grunnleggende massasje, samtidig som du benytter deg av egen kroppsvekt når du styrer belastningen. Derfor passer foam roller godt til hjemmetrening.

Mye å velge mellom – kettlebell, treningsstrikker eller treningsball

For trening hjemme gjelder uten tvil «less is more», vær forsiktig med å kjøpe for mye utstyr. Hvis du har et eget treningsrom stiller det seg annerledes, men det er det ikke alle som har.

Det er mange som har oppdaget hvor tung trening med kettlebell kan være, og den kan være et fint komplement til manualene. Treningsstrikker med forskjellige motstand tar ikke opp mye plass hjemme, og de kan benyttes til et utall forskjellige øvelser. Til slutt er en god treningsball også gull verdt til blant annet balanseøvelser.