Sov godt

Nettsurfing og søvn kan også være relatert på både positive og negative måter.

Negative effekter:

  1. Blått lys fra skjermen: Elektroniske enheter som smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner utstråler et blått lys som kan undertrykke produksjonen av melatonin, et hormon som regulerer søvn, og forklares på sovemiddel.no. Dette kan forstyrre døgnrytmen og gjøre det vanskeligere å sovne om kvelden.
  2. Mentalt engasjerende innhold: Nettsurfing kan ofte innebære å lese eller se på engasjerende innhold, noe som kan stimulere hjernen og gjøre det vanskeligere å slappe av og sove.
  3. Økt stress og angst: Surfe på nyheter, sosiale medier eller andre nettsteder kan eksponere deg for stressende informasjon eller situasjoner som kan øke angst og påvirke søvnkvaliteten.

Positive effekter:

  1. Avslapning og underholdning: For noen kan nettsurfing bidra til avslapning og underholdning, noe som kan hjelpe dem å slappe av før sengetid.
  2. Søvnrelatert informasjon: Nettsurfing kan brukes til å søke informasjon om søvnhygiene, søvnforstyrrelser og behandlingsalternativer, noe som kan være nyttig for å forbedre søvnkvaliteten.

For å minimere de negative effektene av nettsurfing på søvn, bør man:

  1. Unngå skjermbruk minst en time før sengetid for å redusere eksponeringen for blått lys.
  2. Fokusere på avslappende aktiviteter før sengetid, som lesing, meditasjon eller lett stretching.
  3. Begrense eksponeringen for stressende innhold før sengetid, og prøv å skape en beroligende sovemiljø.