Hvilken type briller skal man velge?

Når du skal velge hvilke nye briller du skal ha, er det lurt å tenke på hva slags ansiktsform du har. Det er ingen spesifikke regler her, men det er noen generelle retningslinjer du kan bruke. Her får du en guide til de tre vanligste ansiktsformene, og tips om hvilke briller som kan passe deg best.

Folk velger briller ut fra forskjellige kriterier. For mange er det passform og komfort som er viktigst, og de prioriterer det framfor hvordan brillene ser ut. Det er selvsagt også viktig hvordan brillene ser ut på deg. Komfort er selvfølgelig viktig, men man vil som oftest også ha et par briller som passer til utseendet og den stilen man har.

Velg briller som passer til ansiktsformen din 

Det er hovedsakelig to ting du bør tenke på når du velger briller ut fra ansiktsformen. For det første skal brillens form passe til ansiktsformen din. Derfor bør selvfølgelig størrelsen på brillene også passe til størrelsen på ansiktet ditt. Ved hjelp av disse tipsene, og muligheten til å prøve brillene i et virtuelt prøverom, kan du lettere finne nøyaktig hvilke briller som passer best til ansiktsformen din hos Luxreaders, og eventuelt velge flere forskjellige par med ulik fremtoning.  Her er en detaljert beskrivelse av de fire vanligste ansiktsformene og hvilke innfatninger som fungerer best for hver av disse.

Rundt ansikt

Et rundt ansikt har buede linjer, og er vanligvis så bredt som det er høyt. For å gjøre et rundt ansikt tynnere og lengre, kan du vurdere smale brilleinnfatninger med skarpe vinkler, en klar bro som utvider øynene og innfatninger som er bredere enn de er høye. Briller med rektangulær form er bedre enn firkantede og runde briller for deg som har en rund ansiktsform.

Ovalt ansikt

Et ovalt ansikt blir ofte sett på som den ideelle ansiktsformen på grunn av dets balanserte proporsjoner. For å opprettholde den naturlige balansen i et ovalt ansikt, bør du velge briller med innfatninger som er like brede eller bredere enn den bredeste delen av ansiktet ditt.

Firkantet ansikt

Et firkantet ansikt har fortrinnsvis en sterk og markert kjeve og en bredere panne. Bredden og lengden på ansiktet har samme proporsjoner, men ansiktet har tydeligere vinkler og mindre buede linjer enn et rundt ansikt. For å “utsmykke” et firkantet ansikt, anbefaler vi at man velger smale briller. 

Hjerteformet ansikt

Hvis du har et hjerteformet ansikt, har du et ansikt som er bredere i den øvre tredjedelen av ansiktet og smalere lenger ned. For å redusere bredden på den øvre delen av ansiktet ditt, og øke den totale balansen, bør du velge innfatninger som er bredere i den nedre delen, eller innfatningstyper med en lett og luftig stil. Briller med nesten usynlig innfatning, eller briller med runde innfatninger, kler hjerteformede ansikter veldig bra.