I de aller fleste norske hjem har strømmetjenester, spillkonsoller, Chromecast eller AirPlay erstattet den tradisjonelle lineære TV-hverdagen. Samtidig er selve TV-en fortsatt sentral i mange norske stuer, selv om den også har møtt konkurranse fra en mengde andre skjermer i forskjellige størrelser. Denne utviklingen stiller nye krav til medieoppbevaring og møbler som benyttes til TV og andre tekniske dingser.
Større TV-er og færre tilbehør
Norske TV-er blir større og større, og har for lengst passert størrelsen som du kan få med deg hjem i en vanlig personbil. Det betyr faktisk også at det er mer relevant enn tidligere med en TV-benk, da relativt mange TV-er faktisk er for tunge eller for store for å monteres på vegg. Da er en TV-benk en bedre løsning, som dessuten gir fleksibilitet når det gjelder plassering og vinkling i rommet.
Parallelt med denne utviklingen er mengden tilbehør til TV-en redusert. Det har selvfølgelig kommet til nye dingser, som for eksempel Chromecast eller andre små strømmebokser, men samtidig har både VHS, DVD og Blu-ray mer eller mindre forsvunnet fra markedet. Det betyr også betydelig mindre behov for oppbevaring.
Stilrene TV-møbler som er tilpasset rommet
Det reduserte behovet for hylleplass gjør det enklere å designe kompakte og slanke løsninger. I mange tilfeller vil det selvfølgelig fortsatt være naturlig med noen hyller under TV-en, men den trenger ikke å fylles opp med utstyr, kassetter og plater.
Dessuten er det også mulig å gjøre TV-løsningen enda mer minimalistisk med et slankt stativ. Det finnes noen forskjellige å velge mellom på markedet, og i noen situasjoner kan det gi en svært luftig og lett løsning. Husk likevel på å følge med på både mål, vekt og ledningsoppbevaring – slik at resultatet blir ryddig. Det meste er trådløst i 2022, men alle TV-er trenger som minimum en ledning til strøm, og det er en faktor som bør være med i planleggingen helt fra starten av.